Меню KDT

logo.png?_=1675676568


"Имантау орта мектебі" КММ
  • kz
  • ru
  • Сенім телефоны

    Анықтама мектеп асханаларын тексеру комиссиясының қорытындылары бойынша.



    Анықтама мектеп асханаларын тексеру комиссиясының қорытындылары бойынша

    Тексеру мақсаты: мәзірдің сақталуын, тағамдарды есептеу құнын сақтауды бақылау

     Тексеру мерзімі:   05- 13 қыркүйек 2019жыл

          Тексерушілердің аты,жөні, тегі:  Малышева Л. А., ТЖ бойынша орынбасары;

                                                                   Шабаева Д.Х., әлеуметтік ұстаз, тамақтандыру

                                                                     үшін жауапты;

                                                                     Әлжанова А.Б.,әлеуметтік ұстаз;

                                                                    Шайхразиева Г.Х., мед. қызметкер;

                                                                   Сивкова Н.А.,ата-аналар комитетінің төрайымы

    Тексеру әдісі: тамақтану алдында мектеп асханасына бару, оқушылар тамақ ішіп жатқанда, аспаздармен сөйлесу.

    Мектепте оқушыларды бір реттік ыстық тамақпен тамақтандыру жүзеге асырылады,

    аптасына 5 күн.Түскі ас оқушыларға мектеп бойынша ыстық тамақтандыру

    графигіне сәйкес беріледі: 1ауысым: 1-4сыныптар- 9.55- 10.10мин., 8-11сыныптар

    -11.45- 12.00 мин., 2ауысым: 14.55- 15.10 сағатта.

    Буфет өнімдері оқу күндері еркін саудамен күні бойы жүргізіледі.

     0-11сыныптар бойынша  63 оқушыға тегін ыстық тамақ ұйымдастырылған.

    Оқу жылы басынан директор тарапынан асханада мұғалімдерден кезекшілік график,

    оқушылардың тамақтану графигы, мектеп оқушыларының тамақтануының ұйымдастырылуын бақылайтын бақылау комиссиясының  тізімі бекітілген.

    Тағамдарды қайта өңдеудің және ыдыс-аяқтарды дайындаудың, ыдыс-аяқтарды жууға, ас үй ыдыстарын, жабдықтарды, үй-жайларды санитарлық тазарту, технологиялық және тоңазытқыш жабдықтарды пайдалануда пайдаланылатын салқын және ыстық су жақсы жағдайда (үстел мен еден таразысы).

    2019-2020 оқу жылының басында асханаға электрплитасы пешімен, тоңазытқыш,

    сужылытқыш, асханаға 6үстел, 10 орындық алынды. Асхана қажетті ыдыс-аяқтар-

    мен, асхана жабдықтарымен тәмінделген. тамақтануды ұйымдастырған кезде тамақпен байланыс  материалдар үшін қауіпсіздік талаптарына сәйкес келетін шыны ыдыстар қолданылады. Тағамдарды дайындауға және дайын тағамдарды сақтауға арналған ас құралдары (қасықтар, шанышқылар, пышақтар) тот баспайтын болаттан

    жасалған.

              Асхананы тазалау әр тамақтанудан кейін жүргізіледі. Асхана үстелдері ыстық сумен және жуғыш заттармен жуылады, арнайы таңдалған шүберектер мен таза және пайдаланылған шүберектерге арналған контейнерлер қолданылады.

    Жуғыш заттар мен зарарсыздандырғыштар өндірушінің орамасында оқушылар үшін арнайы қол жетімді емес жерлерде, тамақтан бөлек сақталады.

          Аптасына бір рет барлық үй-жайларды,  жабдықтарды кейіннен дезинфекциялау арқылы жалпы тазарту жүргізіледі.

          Азық-түлік қалдықтары арнайы белгіленген жерде қақпағы бар контейнерлерде сақталады. Контейнерлер көлемінің кем дегенде 2/3 бөлігі толғанда босатылады.

         Дайын тағамдарды өндіру технологиялық карталарға сәйкес жүзеге асырылады, онда дайын тағамдар мен аспаздық өнімдердің рецептері мен технологиясы көрсетілген.

            Қыркүйек айының басында аудандық білім бөлімінен РО басшысы бекіткен, әлеуметтік қорғалмаған және аз қамтамасыз етілген отбасылардың балаларына арналған 2 апталық ыстық тамақ мәзірі жіберілді. Асханада күн сайын мектеп директоры бекіткен мәзірі бойынша тағамның  бағасы бекітіліп тұрады және олардың көлемі туралы ақпаратты көрсетеді. Барлық сатып алынған өнімдерде сәйкестік сертификаты болуы керек. Тексеру кезінде өнімнің кейбір түрлерінде сертификат болған жоқ. Азық-түлікті тасымалдау арнайы мамандандырылған көлікпен жүзеге асырылады.

            Оқушылардің асхана өндіріс орындарында болуына жол берілмейді. Оқушылар тамақ пісіруге, көкөністерді тазартуға, дайын тағамдарды таратуға, нан кесуге, ыдыс жууға және бөлмелерді жууға байланысты жұмыстарға қатыспайды.

          Медицина қызметкері жалпы білім беру мекемесінде тамақ өнімдерінің ұйымдастырылуын, кіретін өнімнің сапасын, өнімнің дұрыс салынуын және дайын тағамның дайындалуын бақылайды.

           Технологиялық процестің сақталуын бақылау мақсатында дайындалған ыдыс-аяқтың әр партиясынан күнделікті сынама алынады.Күнделікті үлгіні аспазшы Токпанова С. алады, күнделікті сынамалардың дұрыс таңдалуы мен сақталу жағдайын бақылауды медицина қызметкері Г.Шайхразиева жүргізеді.

    Тыйым салынған тағамдарды балалар тұтынбайды. Балалар тамақтану кезінде сынып жетекшісі мен кезекші мұғалімнің қатысуы міндетті.

     

              Ұсыныстар: 1. Мектептегі ыстық тамақ ұйымдастырудағы «Ратмир» ҚК жұмысын қанағаттанарлық деп санау.

    1. 5-11 сыныптардың сынып жетекшілері буфет өнімдерін асханадан тыс жерде өткізуге рұқсат бермеуі керек.
    2. Оқытушы кезекші:

    - сынып жетекшілерінің  болуын.

    -балалардың тәртібін,

    - асхананың санитарлық жағдайын тексерсін.

     

     Анықтама әлеуметтік педагог Шабаева Д.Х. жазды. 14.09.2019ж.

    07.02.2020
    0


    Чтобы оставлять комментарии авторизуйтесь

    Послание
    Президента

    Мектеп директоры Малышева Людмила Александровна

    Полезные ссылки